O fundacji

Fundacja NOWA FALA została założona w 2009 roku w celu edukacji, rozwoju kultury i sztuki nowoczesnej oraz przeciwdziałaniu wykluczeniom społecznym.

W naszych działaniach poszukujemy problemów i staramy się nim zaradzić jak tylko potrafimy np. przeciwdziałać wykluczeniom społecznym, wspierać rozwój gospodarczy oraz edukować w sferze nowych technologi, wykorzystywać narzędzia internetowe dostępne do tworzenia sklepów internetowych, stron internetowych marketingu internetowego.

Główne cele, które realizowaliśmy poprzez projekty:

1. Zorganizowaliśmy warsztaty animacji i rysunku w Liceum Plastycznym na Ursynowie dzięki wsparciu środków Urzędu Miasta Warszawy dzielnicy Ursynów.

2. Utworzyliśmy studio do nagrań video oraz nadawania telewizji internetowej na Marszałkowskiej 115 w Warszawie.

3. Tworzyliśmy telewizje  internetową TOPSTYLE.tv z zakresu zdrowego trybu życia były to realizowane nagrania z zakresu promocji zdrowego trybu życia.

4. Od 2012 do 2013 prowadziliśmy CENTRUM TWÓRCZE, które było miejscem spotkań i edukacji młodych ludzi, prowadziliśmy szkolenia, kursy i warsztaty z zakresu sztuk nowych mediów w którym realizowaliśmy:

• warsztaty filmowe wraz z elementami animacji komputerowej,
  • szkolenia z zakresu tworzenia stron internetowych,
  • szkolenia  z zakresu tworzenia sklepów internetowych,
  • szkolenia z zakresu podstawowej obsługi komputera dla seniorów.
  • wspieraliśmy firmy w marketingu i reklamie wizualnej przez internet.

5. Wspieraliśmy firmy i organizacje pozarządowe w promocji w internecie jak również tworzenia filmów promocyjnych, obsługi multimedialnej konferencji.

6. Współpracowaliśmy z korporacjami przy obsłudze konferencji tj. BAXTER, IPO S.A  II Kongresie Wealth Management, oraz organizacjami pozarządowymi: Konferencja „Narodziny Bez Przemocy”,  FRSO „Kiermasz z lepszej półki”.

Jeszcze wiele projektów do realizacji przed nami jeżeli chcecie wspomóc nasze działania by mogły się dynamiczniej i szybciej rozwiajać zachęcamy do przekazywania darowizn na nasze konto:

Nestbank
91 2530 0008 2090 1051 8695 0001

Obecnie przed nami nowe projekty na które poszukujemy finansowania.

Zakładka PROJEKTY

Nasze szczegółowe cele które jeszcze przed nami są do realizacji opisujemy w statucie do którego przeczytania zachęcamy.

Zakładka STATUT